Gå till innehåll
Mälardalens Curlingförbundet
Mälardalens Curlingförbundet

Divisionsspel

Välkommen att spela divisionsspel med oss!
Mälardalens Curlingförbund ansvarar för spel i div 2-5.

Inbjudan och spelschema finns under respektive serie när det är dax för spel.

Information säsongen 2023-2024

Årets tävlingsschema har lika utseende som fjolårets. Vi har försökt skapa ett schema som svarar mot behovet och de kommentarer som har kommit fram under diskussioner med klubbarna.
I flera hallar måste det skapas mer utrymme för uthyrningar. Med ökade elkostnader är det viktigt att kunna hyra ut - det är uthyrningar som betalar för att hålla hallarna i gång.
Tydligen har karaktären för uthyrningar ändrat sig under de senaste åren. Det blir allt färre företagsuthyrningar, som brukar vara på veckodagar, och allt fler privata grupper som vill hyra på helgen, särskild på lördagar. Då måste vi skapa mer utrymme på lördagar för uthyrningar.

Under många helger blir spel i hallarna mer intensiva med ett matchpass på fredag, fyra pass på lördag och tre pass på söndag. Tanken är att man kan spela dessa med två olika grupper/divisioner och i så fall blir det fyra matcher för varje lag i dessa två grupper: en match fredag kväll och 3 lördagsmatcher, eller en match lördag kväll och tre matcher på söndag.

Punkten ovan innebär att vi inte kommer ha helger där lag måste spela 6 matcher under en helg.
Vi får ofta klagomål att det blir för mycket. Det blir max (kanske med någon enstaka undantag) 4
matcher under en helg och lagen blir upptagna bara två av tre dagar under helgen (fredag kväll inräknat). Det betyder också att för de flesta blir det seriespel uppdelat på 4 helger under säsongen i stället för 3 som tidigare år.

I Danderyd tar nästan alla spelhelger upp bara fyra av åtta banor. Då kan Danderyd hyra ut de andra banorna för att skapa välbehövlig inkomst. Det underlättar också om Danderyd kan hålla fyra banor öppna pga höga elpriser.

Vi startar seriespel lite tidigare med matcher för div 2 och 3 redan under sen oktober. Då hinner vi med två div 2 och 3 helger under hösten. Division 2 och 3 omfattar 16 lag i respektive serie.

Div 4 och 5 startar lite senare så att nybörjare hinner komma igång innan det blir seriespel. Vi tänker också ändra så att div 4 och 5 endast spelar 6 omgångar. Division 4 omfattar i år 12 lag, division 5 förhoppningsvis 12 lag.

Viktig information/Övrigt

Mälardrottningen spelas några söndagar under säsongen. Tävlingen räknas också som Dam-DM.
Juniorerna kommer i år att ha några gemensamma träningsdagar, se spelschemat.

Sopdynor

Från säsongen 2017/18 så gäller att samtliga spelare i Mälardalens tävlingar och seriespel ska spela med godkända sopdynor enligt det internationella regelverket, om inte tävlingen/serien anger ett undantag. För denna säsong, 2023-2024, gäller undantag i division 4 och 5, Mälardrottningen och
S:t Moritz Cup.

Regler

Lag som lämnar återbud till sammandragning i seriespelet efter spelschemats distribution,
diskvalificeras från fortsatt spel i serien. Spelarnas hemmaklubb debiteras dubbel anmälningsavgift för det gällande laget. Se även i respektive tävlings tävlingsbestämmelser.

/ Mälardalens CF tävlingsgrupp

Publicerad: 2022-12-06

Postadress

c/o Per Näsman
Tallvägen 5
191 41 Sollentuna

Kontakta oss

Telefon: 070 570 14 15
E-post: info@malarcurling.se