Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Grattis till säsongens stora curlare!

Under säsongen 2023-2024 har vi krönt hela fem Stora Curlare. En utmärkelse till curlingspelare som placerat sig på pallen i nationella och internationella mästerskap. >LÄS MER OM POÄNGRÄKNINGEN

Fanny Sjöberg och Axel Sjöberg

Syskonen Fanny och Axel Sjöberg, tillika förbundskapetener för våra juniorlandslag var först ut att få utmärkelsen denna säsong. Det var Fanny som blev först:

Vi saknade 0,5 respektive 1p till att nå 25p så det var spännande kring vem av oss som skulle "vinna", men jag hann före i och med guldet på mixed-SM förra året och Axel blev storgrabb efter guldet på figur-SM i december.

Simon Granbom

Även Simon Granbom, från CK Granit vann utmärkelsen efter en riktigt bra säsong, med hela fem nationella pallplatser.

Det känns väldigt roligt att nå denna milstolpe då det är en ganska begränsad skara som fått denna utmärkelse tidigare.

Hade förhoppningar på att nå det inom någon säsong när denna började, då jag var en bit ifrån 25 poäng. Men tack vare mina lagkompisar lyckades jag nå gränsen redan detta år, vilket jag inte riktigt trodde på i höstas.

Fredrik Nyman

SM vinsten och andraplatsen i Elitserien gav Fredrik Nyman från Sollefteå CK de sista poängen som behövdes för att även han bli utnämnd som Stor Curlare.

När jag landade på curlinggymnasiet som 16-åring var det OS-guld, bäst genom tiderna och JVM-guld innan årskurs 1:s slut som var mitt fokus. Att bli stor curlare var aldrig någon målbild då och för att vara helt ärlig är det inte något som varit så värst viktigt efter det heller, förrän jag hörde att Max Bäck var inne på att ta upp karriären igen. Är det något jag haft svårt för genom åren är det att vinna mot honom och nu lyckades jag komma före honom i något vilket känns viktigt (även om han varit med och skrapat ihop några av poängen åt mig).

Gerry Wåhlin

Efter bronsmedaljen i VM Seniors stod det klart att även Gerry Wåhlin från Sundbybergs CK kvalificerar sig som stor curlare denna säsong.

Gratulerar till alla våra Stora Curlare!

Publicerad: 2024-06-24